POTREBNO JE
1 pile, dve kašičice soli, dve kašičice smeđeg šećera, 3 litra vode, litar soka od jabuke, anis, štapić cimeta i jedan limun.
PRIPREMA
Veče pre pečenja pile stavite u salamuru. To je mešavine vode, soli i
šećera kojoj ste dodali začine, sok i limun narezan na kriške. Uronite
pile u salamuru, u veliki lonac, na primer, i ostavite preko noći na
hladnom. Sutra narežite meso na komade. Premažite ga mašću i poslažite u
vatrostalnu posudu. Podlijte s nekoliko kašičica salamure, pokrijte
folijom, pa stavite da pečete. Pecite 40 minuta poklopljeno, a onda
sklonite foliju i vratite u pećnicu da se zapeče otvoreno. Uz piletinu
poslednjih petnaestak minuta možete dodati i oljuštene kriške jabuke ili
kruške. Uz aromatičnu piletinu poslužite jednostavnu salatu kao prilog
ili krompir salatu bez luka, začinjenu sosom od bosiljka ili peršuna.
Začini u ovoj salamuri su samo predlog, kao i vrsta mesa koje koristite.
Šećer možete zameniti medom, a sok od jabuke sokom od narandže ili
nekim po vašoj želji. (zena.blic.rs)
Aromatična piletina
12:37 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment