PUNJENI ŠAMPINJONI
S ostacima pire krompira možete da napunite šampinjone koje ste
prethodno prepržili na malo maslinovog ulja. Za bolji ukus dinstajte i
malo luka pa ga stavite na vrh punjenog šampinjona, odnosno krompira, i
poslužite dok je još sve toplo.
VALJUŠCI
Ovo je zaista vrlo jednostavan i brz recept. U pire krompir koji vam je
ostao dodajte jaje i brašno pa sve dobro mesite rukama dok ne dobijete
kompaktnu smesu. Smesu razvaljajte u dugačke rezance malo deblje od
prsta i zatim ih secite na manje komadiće. Stavite ih u posoljenu vodu
koja ključa, sačekajte par minuta da isplivaju na površinu i vadite ih.
Savršen su prilog uz povrće ili možete da ih jedete sa sosom.
KUGLICE OD SIRA
Idealna grickalica ili toplo predjelo. U pire krompir narendajte topivi
sir po želji i dodajte komadiće slanine, so i biber. Formirajte kuglice,
stavite na pleh s papirom za pečenje i pustite da se zarumene. Na kraju
narendajte još malo sira koji će se lagano otopiti. Poslužite toplo.
PITA OD STAROG HLEBA
Isecite 8 kriški hleba i isecite im koru. Izmutite jaja, dodajte jogurt,
iseckane trouglove sira i na kolutove seckanu kobasicu. Malo posolite. U
vatrostalnoj posudi složite red hleba, koji ste prethodno potopili u
deci jogurta i zalijte ih sa pola smese. Stavite drugi red hleba pa fil.
Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 25-30 min. Kada izvadite iz
rerne sačekajte 10 min da se prohladi, pa poslužite. (zena.blic.rs)
4 ukusna jela koja čuvaju kućni budžet
12:40 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment