POTREBNO JE
600 g bifteka, 400 g šampinjona, 200 g praziluka, 200 g pileće
džigerice, 500 g lisnatog testa, kašika senfa, žumance, so i biber, ulje
za prženje, 2 kašike brašna
Prilog: sotirano povrće.
PRIPREMA
Premazati biftek senfom sa svih strana, solju i pobiberiti. Peći ga u
zagrejanom tiganju, na malo ulja, svega minut sa svake strane - da
dobije lepu koricu. Ostaviti sa strane. U blenderu izmešajte pečurke,
praziluk i džigericu. U dubokom tiganju zagrejati pola kašike ulja.
Staviti u tiganj dobijenu masu, posoliti je i pobiberiti, pa je dinstati
mešajući 10-15 min. Ostaviti masu da se prohladi. Posuti radnu površinu
brašnom, pa na njoj oklagijom razvući lisnato testo u pravougaonik. Po
testu raširiti prohlađenu masu, ostavljajući po 3 cm testa sa svake
strane. Nepokrivene ivice premazati žumancetom, da bi se bolje zalepile
pri sastavu. Staviti biftek na testo i masu, pa ga pažljivo obmotati
testom, vodeći računa da svi spojevi dođu ispod dobijene vekne. Tako pri
pečenju masa nigde neće curiti. U posudu staviti papir za pečenje i na
njega veknu. Premazati je žumancetom i staviti je u zagrejanu pećnicu na
200°C, 25-30 minuta. (zena.blic.rs)
Govedina velington
12:38 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment