POTREBNO JE
1 kg krompira, 200 g koktel-paradajza, 1 mala veza rukole, 1 avokado, 6
kašika limunovog soka, so, biber, kašičica srednje ljutog senfa, šećer, 6
kašika ulja, 400 g fileta lososa
PRIPREMA
Kuvajte krompir u ljusci oko 20 minuta, ocedite, prelijte hladnom vodom,
oljuštite i sačekajte da se ohladi. Prepolovite paradajz i avokado,
očistite salatu. Meso iz avokada isecite na komadiće i poprskajte 1
kašikom limunovog soka. Napravite preliv od 5 kašika limunovog soka,
soli, bibera, senfa i šećera. Dodajte 4 kašike ulja. Isecite krompir na
kolutove i prepecite. Sipajte ih u činiju sa paradajzom i avokadom.
Preko toga sipajte preliv. Isecite losos na komade i uz okretanje pržite
oko 3 minuta na 2 kašike ulja. Posolite i pobiberite. Salatu od
krompira po potrebi dodatno začinite i umešajte komadiće ribe i rukolu. (zena.blic.rs)
Krompir sa lososom
12:40 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment