POTREBNO JE
šaran (1,5-2 kg), 200 g margarina, 4 čena belog luka, manja glavica
crnog luka, 250 ml belog vina, 2 kašike prezli, 2 kašike pavlake, 2
lovorova lista, list prešuna, kora jednog limuna, ruzmarin, so i biber
PRIPREMA
Ulupajte margarin penasto, pa dodajte pavlaku, peršun, koru limuna,
ruzmarin, so i biber i sve izmešajte da bude glatka smesa. Dodati
izgnječen beli luk i iseckan crni luk pa sve sjediniti. Ovom smesom
namazati šarana iznutra i spolja. U tepsiju usuti malo ulja i belo vino
pa staviti šarana da se peče na 180 stepeni 20 minuta. Izvaditi pa
posuti prezlama i staviti lovorov list, pa vratiti da se peče. Šaran je
pečen kad fino porumeni, a možete proveriti tako što ćete deo do glave
malo podignuti i videti da li je pečeno oko kostiju, da nije crveno.
Pečenog šarana poslužite sa mladim krompirićima i toplog. Peći oko 35-40
minuta. (zena.blic.rs)
Pečeni šaran
12:37 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment