POTREBNO JE
1 veće pile, 150 g ulja, 200 grama mesnate slanine, 200 grama srebrnjaka
(luk), 200 g sitnih šampinjona, 2 čena belog luka, 2 dl crnog vina, 1
ravna kašičica suvog kvasca, vezica peršuna, so i biber
PRIPREMA
Pile rasecite na 8 delova, pobiberite i posolite, pa komade ispržite na
Iskon ulju tako da porumene. Slaninu iseckati i ispržiti pa dodati u
šerpu u kojoj se sprema piletina. Luk iseckati, šampinjone dobro operite
i propržite na malo ulja. Sve dodajte piletini, poklopite, pa dinstajte
na niskoj temperaturi 40 minuta. Kada je meso gotovo, izvadite ga i
držite na toplom, a u saft u kome se peklo dodajte vino i kvasac i uz
mešanje kuvajte dok se ne zgusne. (zena.blic.rs)
Pile na burgunski način
12:45 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment