Ukoliko ste ljubitelji Snickers čokoladica, nudimo vam pravo
“prošireno izdanje” ovog slatkiša. Važno je da obezbedite kvalitetan
kikiriki i mlečnu čokoladu pre nego što krenete u slatku akciju. Nakon
toga se upustite u slaganje ukusnih redova…
Sastojci :
15 belanaca
15 kašika šećera
300 g pečenog, mlevenog kikirikija
3 kašike brašna
1 kesica praška za pecivo
15 kašika šećera
300 g pečenog, mlevenog kikirikija
3 kašike brašna
1 kesica praška za pecivo
Fil:
5 žumanaca
10 kašika šećera
1l mleka
4 pudinga od vanile
2-3 kašike šećera u prahu
100g mlečne čokolade
5 snikers čokoladica
250g putera
5 žumanaca
10 kašika šećera
1l mleka
4 pudinga od vanile
2-3 kašike šećera u prahu
100g mlečne čokolade
5 snikers čokoladica
250g putera
Priprema: Umutite 5 belanaca u čvrst šam, dodajte jednu
po jednu kašiku šećera uz neprestano mućenje. Isključite mikser pa
pažljivo umešajte mleveni kikiriki, brašno i prašak za pecivo. Smesu
sipajte u pleh 20 x 30 cm obloženim papirom za pečenje i pecite na 180°C
oko 10-15 min. Proverite čačkalicom da li je testo pečeno. Pečeno testo
presecite uzduž na dve kore. Umutite penasto žumanca i šećer, dodajte
puding i malo mleka. Ostatak mleka stavite da provri pa ukuvajte
fil.Ostavite da se ohladi. Umutite penasto puter i šećer u prahu pa
dodavajte jednu po jednu kašiku fila, dobro umutite i podeliti ga na dva
dela. U jedan deo umešajte otopljenu mlečnu čokoladu a u drugi seckane
snikers čokoladice. Filujte: kora – prvi fil – drugi fil – kora – prvi
fil – drugi fil. Tortu ukrasite po želji, šlagom ili čokoladom. (ilovezrenjanin.com)
0 comments:
Post a Comment