POTREBNO JE
4 veća bataka sa karabatacima, 100 g suvih šljiva, veći crni luk, 500 ml
soka od paradajza, 1/2 kafene kašičice slatke mlevene paprike, po ukusu
so, biber, ulje, ljuta mlevena paprika
PRIPREMA
Batak i karabatak očistite od kostiju i meso isecite na kocke. Meso
posolite i pobiberite. Meso pržite na malo ulja da dobije lepu zlatnu
boju sa svih strana, pazite da dno suda ne prenatrpate mesom da se ne bi
dinstalo nego peklo. Gotovo meso cediljkom ocedimo od ulja i odložimo.
Na preostalo ulje dodajte sitno sečen luk i suve šljive. Luk pržite dok
ne dobije lepu zlatnu boju, pa dodajte oko 1-1,5dcl vode i dinstajte oko
10 min. Dodajte meso, seckanu majčinu dušicu, žalfiju, pola kafene
kašičice slatke mlevene paprike, so, biber i kupovni paradajz sok za
kuvanje. Sve zajedno krčkajte poklopljeno bez dodavanja vode oko 15-20
min. (zena.blic.rs)
Gulaš
12:43 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment